My name is Cream, Body Cream :)

Bună seara!

Vă povesteam zilele trecute rutina de skincare de pe timpul serii, iar în prima postare, am descris rutina de dimineață. Fiecare se încheie cu final fericit, adică, hidratarea.

Pe cât de importantă este grija pe care o oferim tenului, pe atât de importantă este și grija pentru pielea corpului.

Aș putea să fac o glumă de prost gust, și să spun că, nu contează dacă în Romania, consumul de săpun și gel de duș este mai scăzut ca în celelalte state europene, eu sunt cea care menține media la o valoare acceptabilă consinderând colecția de geluri de duș pe care o am în jurul căzii de baie. Dacă prinde gluma asta, bine, altfel, trecem mai departe. 🙂

Dar nu despre geluri de duș vreau să vorbim azi, ci despre importanța cremelor de corp după duș.

Cred că de iarna trecută am devenit mai conștiincioasă în legatură cu acest pas și am adaptat în funcție de anotimp cremele pe care le aplic. Până atunci, foloseam o cremă de corp la nevoie sau, mai rău, când îmi aminteam.

Mi-am așezat cremele la îndemână, astfel încât să fie primele pe care le văd după duș și mi-am creat un obicei din a le folosi seară de seară.

Mă confruntam cu uscăciune în zona coatelor, cu un aspect tern al pielii, cu mâncărimi ale pielii din lipsa de hidratare și calmare. Plus că trebuie să luăm în considerare duritatea apei și cantitatea de clor pe care aceasta o conține. Există un cumul de factori care ne afecteazâ luminozitatea pielii și starea ei de bine.

Mai jos o să enumăr cremele de corp pe care le folosesc în această perioadă, ele având o textură lejeră, care intră rapid în piele, nefiind lipicioase sau greu de suportat pe perioada verii.

⭐️ Ziaja Loțiune de corp cu unt de portocale – în primul rând că această cremușoarâ miroase a păpica, fresh și delicios e mirosul de portocală. Este lejeră, intră super rapid în piele și are și un preț super acceptabil. Ps: n-am nici cea mai vagă idee cum se pronunță numele brandului. :))

⭐️ Spongellé Loțiune de corp cu cocos și verbină – crema asta miroase a vară și lasă o senzație răcoroasă după aplicare. Intră rapid în piele și parfumul ei persistă. Un lucru pe care poate să îl aveți în vedere este faptul că dacă aplicați o cantitate prea mare, pielea rămâne lipicioasă. Eu n-am încercat, mi-a zis o prietenă. :))) Ideea e că e nevoie de o cantitate destul de mică pentru o singură aplicare.

⭐️ Avene Trixera Nutrition loțiune nutri-fluidă – este crema de corp pe care o folosesc cel mai des după duș. Îmi place tare mult parfumul subtil al produselor din gama Trixera și faptul că sunt tare blânde cu pielea și cu tenul, pentru că la fel ca și gelul de duș pe care eu îl folosesc pentru demachiere (vezi Metodele de demachiere preferate), și această loțiune poate fi folosită pe un ten normal-uscat. O recomand din inimă. ❤️

⭐️ Bio-Oil ulei pentru îngrijirea pielii – recunosc că nu l-am mai folosit în ultimele săptămâni, de când a venit vara mai serios, dar m-am bucurat de acest ulei pe perioada primăverii, combinându-l cu crema/loțiunea de corp. Hrănește pielea, îi îmbunătățește textura și ajută la estomparea vergeturilor. Ma voi reîntoarce la toamnă la această sticluță, pentru că mi se pare puțin cam mult pentru vară și mi-aș simți pielea tare încărcată.

⭐️ Rituals The ritual of Sakura magic touch body cream – vă prezint crema mea de duminică, I mean it, nici nu m-am obosit să traduc numele pentru că este THE magic touch body cream. O folosesc doar în zilele de răsfăț, cu porția, mai pe românește, pentru că mirosul ei îmi dă o stare de sărbătoare, relaxare și de biiineee. Da, îmi place să asociez astfel lucrurile. Are o textură plină, e foarte hidratantă și dacă este masată conștiincios intră repede în piele, lăsând-o uuuber catifelată.

Cam atât pentru azi. Sunt curioasă să aflu ce creme sau loțiuni de corp ați încercat voi și v-au plăcut tare, tare. Aștept recomandările voastre în comentarii.

Besitos poquitos,

Dana.

3 thoughts on “My name is Cream, Body Cream :)

  1. Vai cat m-am distrat cand am citit titlul :))))) Mai rad inca si acum cand iti scriu xD Revenind la articol, imi place cum dai si argumente de ce le folosesti, pe langa ce textura/proprietati au. 🙂 Auzi daaa… daca in fiecare zi te dai cu cate una… pe care le repeti in ziua 6 si 7? 😁 Ai vreo preferata? Adica… daca ar trebui sa alegi doar una singura cu care sa te dai mereu, pe care ai alege-o?

    Liked by 1 person

    1. Multuuumesc! ❤️ Hmmm, cred ca pe cea de la Avene Trixera as alege-o deoarece este pentru piele atopica, sensibila. Multumesc de vizita si interes! 🤩

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s